Bröllopsförberedelser!

Hej allihop!

Nu har vi gått in i juni och sommaren innebär ofta mycket att göra för vår branch. Nästa helg har vi ett bröllop som vi ska laga middagen till som vi förbered för fullt just nu. Önskemålen var skaldjur och Crème Brûlée så jag har nu satt ihop en riktigt härlig meny som ska passa in. Det är ett relativt litet sällskap, vilket innebär att vi kan fokusera mer på alla detaljer för att göra det helt perfekt. Jag tänkte dela med mig av receptet påCrème Brûlée som är ett riktigt bra nybörjarrecept. Detta receptet är vad jag faktiskt började med, men har nu utvecklat mina egna tekniker och smaksättningar.

Du behöver:  

6 st äggulor

1 st vaniljstång

5 dl grädde eller hälften grädde/fet mjölk

0.5 dl strösocker till vaniljkrämen

1-2 dl råsocker till knäcklagret

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 150 grader.

Skär vaniljstången på längden och låt den koka med grädde, mjölk och socker ca 5 minuter.

Ta upp vaniljstången och gröp ur de svarta fröna, lägg tillbaka fröna i mjölkblandningen.

Vispa ihop äggulorna i en separat bunke och häll sedan gräddmjölken, under vispning, ner i äggulorna.

Sila ner blandningen i passande formar.

Placera dem i ett vattenbad i en större långpanna och baka i ugn ca 30 minuter.

Ta försiktigt ut långpannan och låt de svalna.

Häll ett tunt lager med socker över cremen och rosta ytan med en brännare.

Lycka till!

creme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *