En grönare jul

Så var julruschen över för detta år. December är vår mest hektiska tid då vi levererar mat både till företagens julfester samt till privatpersoner som vill slippa stressen under jul och nyår. En tydlig trend i år var att julmaten var betydligt mer hälsosam än tidigare år. Vi har såklart fått föraningar om detta men beställningarna till vår vegetariska julmeny steg med 36 %. Grön julmat är långt ifrån tråkig även om tillgången på färska svenska råvaror lyser med sin frånvaro finns det ändå mycket att välja på. En stor favorit var vår varma brysselkålsallad med valnötter. Vi hade även en finsk kålrotslåda som både är smakrik och mättar. En annan favorit var saffransblomkål, få kryddor är så förknippad med jul som det gula guldet. Sedan erbjöd vi givetvis många olika varianter med rödkål som kan varvas i det oändliga. Rödkål kan serveras som den är men även syltas eller stekas. En härlig julmeny med andra ord. Det enda som saknades var snön så det var en grön jul i dubbel bemärkelse. Vi som investerade i en ny snöslunga förra våren för att alltid vara redo med våra leveranser!

Juliga ingredienser och dekorationer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *