Frågan om festlokaler!

bilGod morgon tisdag och god morgon kära ni!

Idag är en väldigt busy dag för mig, vill jag lova. Förutom jobbet så måste jag åka in till verkstan med bilen, för nu är bildelarna här som jag beställt. Det var en del som behövdes åtgärdas efter förra genomgången, så nu har jag nog köpt allt som mekanikerna bad om. Jag hoppas dock att jag slipper vara utan bilen speciellt länge, då den är ganska vital i vardagen. I alla fall för mig. Särskilt nu i augusti när det är så oerhört många tillställningar och de flesta inte direkt är i gängavstånd eller ens bussavstånd. Det är ju så klart mysigt att hålla i bröllop och andra festligheter lite utanför stan, men jag tycker jag ser en trend nu som pekar på att det bara blir längre och längre ut på landet som folk håller fester. Lokalen är ju väldigt viktigt för festens stämning och den måste ju i sig fungera med syftet. Är det ett bröllop som ska hållas så måste det finnas plats till att alla gäster kan äta, även dans och mingel är ju något som förekommer. Är det en mindre fest så kanske det inte behövs speciellt stora lokaler. Om festligheterna ska hållas om sommaren så kan en lokal med tillhörande trädgård vara önskvärt så man kan vara ute i sommarkvällen. Lika viktigt som maten man serverar är, är lokalen som den serveras i.

Om ni är på jakt efter festlokaler så skulle jag rekommendera er att gå in här!

Tänk även på att många lokaler har en ganska lång väntetid, så boka i tid! 

festlokal

Måndagsplanering!

cup of coffee on the wooden table

God morgon allihop!

Här sitter jag och dricker min tredje kopp kaffe och försöker planera upp veckan vi har framför oss. Snart är det dags för semester för min del, vilket jag verkligen sett fram emot. Det blir ju ofta sen semester för oss inom detta yrket då sommaren är tiden då flest tillställningar hålls. Men det är bara kul tycker jag, man vill ju ändå vara i landet när det är som finast väder. Så i augusti blir vi lediga här hemma och ska då ut och resa, tänkte jag. Men innan dess har vi en hel lista med festligheter att laga mat till, så det blir fullt upp ett tag till för oss. Hoppas ni njuter för fullo av er semester, ni som har det redan! Nu får jag ta tag i den här dagen också så något blir gjort!

Välkommen Juli!

julli

Nu har vi gått in i juli för detta året också. Semestern står för dörren och nu gäller det att verkligen planera sin tid innan på bästa sätt. Vi kommer ha tre sommarfester och två bröllop innan jag går på sommarledighet och jag ser fram emot alla tillställningarna så otroligt mycket. Sommarfesterna har liknande teman som varandra, det blir grillat med friska efterrätter och förfriskningar. Men bröllopen är ju som oftast väldigt speciella. Ett av dem ska vara asiatiskt inspirerat i fusion med traditionellt, så det kommer bli riktigt spännande att se vad de tycker om rätterna vi har komponerat fram.

Hur ser er juli ut? Semester för hela bunten?

Midsommarafton!

gl

Idag vaknade vi upp till midsommar och en ledig dag för den här egenföretagaren. Det är ju inte fy skam alls, att man kan delegera jobbet vissa högtider så att man inte missar alla. För visst står vi för maten på ett par midsommarfiranden idag, men jag har lyckats ordna så att jag firar med familjen i skärgården. Vi har ju dessutom en födelsedagsgris idag som så klart ska firas. Det är min syster som fyller jämt och jag lyckades faktiskt hitta några riktigt bra kokböcker på nätet till henne. Hon är själv något av en amatörkock, så allt för att inspirera till mer matlagning. Jag hoppas i vilket fall som helst att alla ni får en helt underbar midsommarafton och att solen skiner oavbrutet på er under hela dagen! Glad Midsommar! 

mi

Bröllopsförberedelser!

Hej allihop!

Nu har vi gått in i juni och sommaren innebär ofta mycket att göra för vår branch. Nästa helg har vi ett bröllop som vi ska laga middagen till som vi förbered för fullt just nu. Önskemålen var skaldjur och Crème Brûlée så jag har nu satt ihop en riktigt härlig meny som ska passa in. Det är ett relativt litet sällskap, vilket innebär att vi kan fokusera mer på alla detaljer för att göra det helt perfekt. Jag tänkte dela med mig av receptet påCrème Brûlée som är ett riktigt bra nybörjarrecept. Detta receptet är vad jag faktiskt började med, men har nu utvecklat mina egna tekniker och smaksättningar.

Du behöver:  

6 st äggulor

1 st vaniljstång

5 dl grädde eller hälften grädde/fet mjölk

0.5 dl strösocker till vaniljkrämen

1-2 dl råsocker till knäcklagret

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 150 grader.

Skär vaniljstången på längden och låt den koka med grädde, mjölk och socker ca 5 minuter.

Ta upp vaniljstången och gröp ur de svarta fröna, lägg tillbaka fröna i mjölkblandningen.

Vispa ihop äggulorna i en separat bunke och häll sedan gräddmjölken, under vispning, ner i äggulorna.

Sila ner blandningen i passande formar.

Placera dem i ett vattenbad i en större långpanna och baka i ugn ca 30 minuter.

Ta försiktigt ut långpannan och låt de svalna.

Häll ett tunt lager med socker över cremen och rosta ytan med en brännare.

Lycka till!

creme