Oktober !

hl

Nu går vi äntligen in i oktober och välkomnar hösten på riktigt. Oktober är helt uppbokad för mig, vilket känns riktigt motiverande! Hoppas bara att vädret visar sin bästa sida under de kommande bröllopen och andra tillställningar. Ser ni fram emot månaden, ni också?

En eftermiddag för mig!

Hej allesammans!

Söndag idag och jag sitter med veckans planering. Vi har blivit lite överbokade denna veckan, så det är en del att lösa med det. Får nog försöka dela upp styrkan så vi hinner med allt som vi har inbokat. Men vet ni vad jag ska göra i eftermiddag, jag ska faktiskt unna mig själv en grej jag har velat testa hur länge som helst. Jag fick nämligen ett presentkort på en fiskpedikyr av en kund som var riktigt nöjd, så det är vad jag ska göra idag! Har någon av er testat det? Det ser ju helt tokigt ut, egentligen, men jag har hört både att det är superskönt och att det är obehagligt så jag måste verkligen testa det själv. Det känns dessutom som om jag kan behöva en stund av lyx när veckan kommer bli stressig

Vad gör ni en söndag som denna?

fisk

Solig höst!

Hej alla vänner!

Hoppas ni har det bra i höstvädret! För visst är det härligt höstväder nu, sol men lite kyla i vindarna. Vad mer kan man begära, egentligen? Jag tycker livet känns sådär extra härligt just nu, allting går liksom min väg på något sätt. Jobbet rullar på och jag har kommit in i väldigt bra rutiner vad gäller fritiden. Idag jobbar jag dock inte, en ledig söndag som jag faktiskt inte har så mycket planering att fixa med inför kommande vecka. Jag fick nämligen tid över i fredags så jag körde nästa veckas planering då. Idag ska jag istället ordna med bilen, precis som förra månaden.  Jag köpte ju några nya delar till bilen från skruvat.se men för några dagar sedan märkte jag att det var något ytterligare som strulade. Så jag ska köra in bilen till verkstan igen och se vad de säger. Förhoppningsvis är det bara något enkelt att ordna, så jag slipper vara utan bilen i veckan. Håll tummarna! 

sol

En semi-ledig lördag!

Hej allesammans!

Hur står det till med er? Med mig är det bra! Jag sitter och inväntar några samtal angående en tillställning idag och planen är att jag inte ska behöva arbeta från plats denna gången. Jag testar nämligen ut en av mina anställda som gruppchef just nu, så nu är det upp till henne att visa att hon klarar jobbet när jag inte är där. Det är jag säker på att hon gör, så länge jag får lite lägesrapporter så klarar även mitt kontrollbehov det. Haha!

bröl

Under dagen ska jag istället träffa familjen och antagligen börja planera min syster bröllop lite. Jag har sagt till henne i flera år att bröllop är dyrt och något som behövs sparas i hop för, men hon är lite mer typen som skulle ta smslån om det behövdes extrapengar. Vi får se om hon har kommit fram till några planer själv ännu. Annars har jag ju varit med om en del bröllopsplanering under min tid i detta yrket, så att säga. 

Hur ser era helgplaner ut?

Frågan om festlokaler!

bilGod morgon tisdag och god morgon kära ni!

Idag är en väldigt busy dag för mig, vill jag lova. Förutom jobbet så måste jag åka in till verkstan med bilen, för nu är bildelarna här som jag beställt. Det var en del som behövdes åtgärdas efter förra genomgången, så nu har jag nog köpt allt som mekanikerna bad om. Jag hoppas dock att jag slipper vara utan bilen speciellt länge, då den är ganska vital i vardagen. I alla fall för mig. Särskilt nu i augusti när det är så oerhört många tillställningar och de flesta inte direkt är i gängavstånd eller ens bussavstånd. Det är ju så klart mysigt att hålla i bröllop och andra festligheter lite utanför stan, men jag tycker jag ser en trend nu som pekar på att det bara blir längre och längre ut på landet som folk håller fester. Lokalen är ju väldigt viktigt för festens stämning och den måste ju i sig fungera med syftet. Är det ett bröllop som ska hållas så måste det finnas plats till att alla gäster kan äta, även dans och mingel är ju något som förekommer. Är det en mindre fest så kanske det inte behövs speciellt stora lokaler. Om festligheterna ska hållas om sommaren så kan en lokal med tillhörande trädgård vara önskvärt så man kan vara ute i sommarkvällen. Lika viktigt som maten man serverar är, är lokalen som den serveras i.

Om ni är på jakt efter festlokaler så skulle jag rekommendera er att gå in här!

Tänk även på att många lokaler har en ganska lång väntetid, så boka i tid! 

festlokal

Måndagsplanering!

cup of coffee on the wooden table

God morgon allihop!

Här sitter jag och dricker min tredje kopp kaffe och försöker planera upp veckan vi har framför oss. Snart är det dags för semester för min del, vilket jag verkligen sett fram emot. Det blir ju ofta sen semester för oss inom detta yrket då sommaren är tiden då flest tillställningar hålls. Men det är bara kul tycker jag, man vill ju ändå vara i landet när det är som finast väder. Så i augusti blir vi lediga här hemma och ska då ut och resa, tänkte jag. Men innan dess har vi en hel lista med festligheter att laga mat till, så det blir fullt upp ett tag till för oss. Hoppas ni njuter för fullo av er semester, ni som har det redan! Nu får jag ta tag i den här dagen också så något blir gjort!

Fredagsfeeling!

aloha

Hej alla vänner!

Äntligen är det fredag igen och framför mig har jag faktiskt en ledig helg, tro det eller ej! Vi har en lunch idag som vi ska hålla i, men sen har vi faktiskt ingenting förens på tisdag. Helt otroligt att vara helt ledig en helg ändå, det brukar ju alltid vara minst en dag som det är någon fest eller ett bröllop. Så i helgen ska jag passa på att besöka mina föräldrar för att se hur det går med deras försäljning av huset. Tydligen så har de börjat leta efter bostad i Skåne, som ju är deras hemregion. Jag tycker det kommer bli riktigt mysigt om de lyckas hitta något sådär skånskt idylliskt där nere så vi kan komma och hälsa på så mycket vi bara hinner. Det är ju så himla vackert där nere, med åkrarna, rapsfälten och havet. Men vi får helt enkelt se vad de säger när jag åker dit i morgon. Blir nog övernattning också, tror jag, känns lika bra när man ändå är där och när man är ledig! 

Jag hoppas ni får en underbar helg ni också!

 

Unna sig på en måndag!

Hej alla vänner!

Har ni härligt väder idag? Det har vi, solen må vara lite blyg men den är där och man känner av värmen trots molnen. Perfekt dag för att arbeta, helt enkelt. Måndagar är aldrig speciellt jobbiga för mig eftersom jag älskar vad jag gör, men jag kan verkligen sympatisera för de som tycker den här dagen är tuff. Det jag gjorde förr, innan jag hade detta företaget var att alltid se till att ha några riktigt roliga planer för måndagen, så att det nästan blev en dag att se fram emot. Det behöver ju inte vara något storslaget, men kanske favoritmiddagen, en afterwork med en bra vän eller bara en riktigt mysig kväll hemma. Det lever kvar lite i mig än, trots att jag kanske inte egentligen har något behov av det längre. Så som idag, idag sitter jag inne på www.kitchentime.se och frossar i deras nyheter. Kommer antagligen köpa hem både det ena och det andra till köket, bara för att det är måndag. Jag älskar verkligen den hemsidan, har handlat där supermycket och det är även därifrån som jag köpt kokböcker ifrån. De har helt enkelt allt för en matlagningstokig som jag. Så jag unnar mig kanske nya knivar, en ny gryta eller varför inte något till bakningen?

Måndag, hörni, gör något härligt idag!

monday

12